Köszöntjük honlapunkon!
Futópad


Futópad:

a futópad egy sokoldalú eszköz, ami számos lehetőséget ad a megfelelő testedzéshez. A modern korban kiemelkedő probléma, hogy a társadalom nagy része (köztük Ön is) rengeteg ülőmunkát végez. Nem mozog megfelelő mennyiséget. Ha tervezi hogy eljár edzőterembe, de mégsem jut el, mert fáradt, vagy sosincs rá ideje, akkor egy futópad remek alternatívát jelent Önnek, ha szeretné megőrizni egészségét. Ebben a cikkben pedig megtudhatja hogy a futópad egészségre gyakorolt hatása hogyan segítik az Ön kondíciójának javulását. Pozitívan hat a csontokra, izületekre,  a futópad egészségre gyakorolt hatása már csak a mozgásszerveink tekintetében is hatékony. Ahogy minden aerobik edzésfajtának, a futópadon való futásnak is van kardiovaszkuláris előnye. A futás mozgásformájához elengedhetetlen, hogy működjenek a fő mozgásszervek és azok izmai. Ennek hatására pedig emelkedik a légzés, a pulzusszám, a vérnyomás és az ezt körülfogó izmok működésbe lépnek. Ez hosszú távon meg fogja erősíteni a szív-érrendszerét, és csökkenteni a vérnyomást, a nyugalmi állapotban lévő pulzust. Mindezek hozzásegítenek a stroke és a szívinfarktus kockázatának kialakulásához. A futás akár szabad ég alatt akár futópadon, nem csupán a szervezetedre gyakorol hatást, de a mentális egészségedre is egyaránt. A futás és egyéb más magas intenzitású aerob edzés során endorfin szabadul fel, amit más néven boldogsághormonnak is neveznek. Ezen kívül a rendszeres testmozgás segít jobban ellazulni, és az alvási problémákra is jótékony hatást gyakorol. Ha Ön esetleg alvászavarral, depresszióval küzd, kihagyhatatlan lehetőség, hogy testmozgásba fogjon, erre pedig remek lehetőség egy futópad.  A futópadon való futás és a kültéri futás között még az is számottevő különbség, hogy a futópadi futás kevésbé terheli az ízületeket. A szabadban való futás során a láb sokkal erőteljesebben csapódik a földhöz, míg futópadon ezt a jelenséget ízületkímélő ütéselnyelő technológia segíti. Tehát ha testedzést szeretne, de nem biztos benne, hogy a lábai bírni fogják, a futópad egy remek alternatíva. Minden esetre beszéljen erről kezelő/háziorvosával. A mai mozgásszegény életmódú életvitelben szükségszerű, hogy kiegészítő testmozgást végezzünk. Első sorban nem azért, hogy jobban nézzünk ki a tükörben, hanem hogy egészségesebbek lehessünk, és megóvjuk magunkat egy sor jövőbeli kellemetlenségtől, s hosszabb boldogabb életet élhessünk. A célok egyénenként eltérhetnek, ki miért kezd testmozgásba, de az mindenkiben közös, hogy az egészségünk a legnagyobb kincs.

Ön már próbált futópadot?

Jöjjön el hozzánk, és próbáljon ki egyet!

 

             

 

 

Név:


Jelszó:

Chatbox

nuszplagi - Jun 21. : 08:26
Kedves Vendégeink. 22-én kedden, oltás miatt a Más Világ zárva lesz. Köszönöm megértéseteket.

nuszplagi - Jun 14. : 19:56
Kedves Vendégeink.⚠️⚠️⚠️👇👇 Egyéb ügyek intézése miatt a héten kedden és pénteken (06.15, és 18-án) csak délután, 16 órától leszünk nyitva. Köszönjük megértéseteket.

nuszplagi - Jun 07. : 19:25
Női torna edzőnk, Anikó, elindít egy kezdő Hatha jóga csoportos órát. Ha felkeltette az érdeklődésedet, írj nekünk.

nuszplagi - Apr 29. : 09:11
A koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány bemutatásával történik, a védettség tényének ellenőrzése pedig a helyiség üzemeltetőjének, a szolgáltatás nyújtójának a feladata. Amennyiben ennek nem tesz eleget, a bírság 100 ezer forinttó

nuszplagi - Apr 29. : 08:58
A Covid intézkedéseknek köszönhetően központunk előreláthatólag május 3.-val újra tudja fogadni vendégeit. A hatályos jogszabályoknak köszönhetően intézményünk CSAK VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY FELMUTATÁSÁVAL látogatható.

nuszplagi - Nov 02. : 10:12
A járványhelyzetre való tekintettel masszázsszolgáltatásunk szünetel

nuszplagi - Oct 18. : 18:20
Hétfőn Gábor is várja az edzésre érkezőket, 17-21 ig, illetve az előre megbeszélt időpontokban. Ne keress kifogást. Gyere hozzánk 💜

nuszplagi - Oct 11. : 22:24
Orvos szemmel. 😊 https://egeszsegsuli.ewk.hu/szaunazas/

nuszplagi - Sep 29. : 09:21
Gyógynövényes aromakúrával vár a héten a Más Világ wellness #másvilág #szauna #masszázs

nuszplagi - Sep 12. : 12:04
Más Világ, a pénztárca 👛 barát edzőterem ❤️‼️

nuszplagi - Sep 03. : 17:55
Minden változás egy döntéssel kezdődik. Dönts helyesen 😊 Válassz minket 🥰kép
Copyright 2014 © Más Világ Barcs - Minden jog fenntartva!
Design and Hosted by MASVILÁG